Dvanáctou „Lange Nacht“ jsme si užili

plakatDne 8. 4. 2015 se v opavském Klubu Art již podvanácté uskutečnila pod záštitou Oddělení germanistiky Slezské univerzity v Opavě tradiční německá beseda „Lange Nacht der kurzen Texte“ neboli „Dlouhá noc krátkých textů“. Během tohoto večera jsme měli možnost si poslechnout a podpořit mnoho vynikajících vystoupení, a to nejen od rodilých mluvčích a studentů němčiny, ale také nadšenců z řad veřejnosti a studentů a učitelů našeho gymnázia.

„Dlouhá noc“ nebyla vyplněna pouze krátkými texty, básněmi a písničkami, její součástí se staly také prezentace, divadelní vystoupení a videa – to všechno zpestřilo celý program. Bylo znát, že tento večer má již dlouholetou tradici, ve všech vystoupeních se odrážela důsledná příprava, ale bylo také vidět, že si všichni zúčastnění své výstupy náležitě užívají – to se nejvíce podepsalo na celkové atmosféře večera.
Pavel Ulbrich a Jan Lesniczak ze 4.B již tradičně bavili všechny přítomné svým videem, tentokrát předpovědí počasí, skupina němčiny 6.A zase nachystala reportáž ze studentské výměny s bavorským Rothem. My, studenti 2.D (ve složení Alfons Václavík, Kateřina Mazáčová, Natalia Peterková, Markéta Vítečková, Markéta Kostková, Tomáš Dušek, Tomáš Vlček, Karolína Hlavinková, Anna Trybučková a Matěj Pavera), jsme nezůstali pozadu. Se svými 4 scénkami inspirovanými reklamou „Superingo“ jsme také sklidili velký úspěch. I přes jazykovou náročnost naší scénky, která byla asi srozumitelnější rodilým mluvčím, jsme si získali pozitivní ohlasy a pochvaly.
Musíme tedy přiznat, že i přes počáteční nervozitu, která nás ovšem hned po 1. scénce opustila, jsme si tento večer s celou jeho atmosférou užili a děkujeme naší paní učitelce Czechové za nabídku se večera zúčastnit.
Závěrem bychom chtěli pozvat všechny studenty, kteří mají němčinu v oblibě, ať neváhají a příští rok se přijdou přinejmenším podívat!
​​​

Autoři příspěvku: Natalia Peterková, Anna Trybučková a Kateřina Mazáčová, 2. D