Směr Marburg

To, že německý jazyk má na naší škole velkou perspektivu a nabízí spoustu možností, je určitě více než jasné všem, kteří pravidelně sledují příspěvky na stránkách naší školy.

Skvělou šanci dostali studenti Anežka Rychlá a Tomáš Pokorný, když se oba zúčastnili soutěže Deutsch-Wettbewerb 2015 a oba vyhráli třítýdenní jazykový kurz na přelomu června a července 2015 v německém univerzitním městě Marburg. Tomuto úspěchu samozřejmě předcházela poctivá příprava. Výborný výsledek obou studentů byl o to překvapivější, o co méně měli na přípravu času – byly to pouhé dva týdny.

Soutěž se skládala ze tří částí. Písemná práce v německém jazyce o rozsahu 350–500 slov na téma Mein Hobby a dvě mluvené části, kdy jednu tvořila četba německého textu a druhá sestávala z volného rozhovoru podle zadaných kritérií. Písemné práce se zaslaly spolu s nahrávkami do Prahy, kde byly naše výkony posuzovány.

Tímto bychom chtěli vyzvat všechny studenty, kteří se učí němčinu, ať se nebojí a jdou do těchto soutěží s nadšením, protože si z nich vždy odnesou minimálně cenné zkušenosti do svého života.

Autor příspěvku: Tomáš Pokorný, 6.A