Zahájili jsme další ekologický projekt s finanční podporou Moravskoslezského kraje

MS_kraj_logo

Terénní exkurzí do oblasti říčky Hvozdnice u Slavkova jsme zahájili soubor aktivit v rámci projektu Badatelský deník, který získal finanční podporu ze strany MSK. Projekt navazuje na předchozí podobné aktivity, které nesly názvy Tajemství přírody, Stříbrné jezero apod. V současném projektu zúročujeme také výstupy z minulých let, kdy jsme doplnili na MGO vybavení mikroskopikou.

V tomto roce již máme v úmyslu vytvořit pracovní listy opatřené autorskými mikrofotografiemi, odbornými ilustracemi aj. Cílem je nejen získání praktických zkušeností při práci s biologickým materiálem, ale rovněž důraz na přesnost a pravdivost vytvořených výstupů. Tyto atributy jsou v oblasti přírodních věd potřebné. Autorem projektu Badatelský deník je RNDr. Rostislav Herrmann.
Samotná terénní exkurze se konala 13. října. Zúčastnilo se jí 26 studentů a studentek naší školy. Odborné vedení zajistili Mgr. Petr Kotrla a RNDr. Rostislav Herrmann. Jedna z účastnic exkurze, studentka Karolína Birgusová o akci napsala: „Ve čtvrtek jsme se vydali na exkurzi k nedaleké říčce jménem Hvozdnice do Slavkova. Zastavili jsme se u rybníka Vrbovec a dali jsme si půl hodiny na nasbírání vzorků. Přinesli jsme spoustu větviček stromů, listů a květů bylin, několik hub a dokonce i pár obojživelníků. Všechny vzorky jsme se snažili určit, a když už jsme to nezvládli, pomohly nám knížky. Několik “úlovků" jsme si přinesli do školy, abychom je mohli lépe prozkoumat ve druhé části v laboratoři, na kterou se všichni už moc těšíme."