Sny se občas plní aneb výsledky okresní ho přeboru škol v šachu

sachy-16–1–2Den 9. prosince je toho důkazem. Již v ranních hodinách se naši šachisti vydali do klubovny SK. Slezanu Opava, tradičního hostitele turnaje. Po dokončení prezentace vždy zbývá chvilka času, abychom usedli k šachovnicím a procvičili své hrací dovednosti, ani dnes tato možnost nezůstala nevyužita. Letos poprvé byl místo systému týmových zápasů preferován styl turnaje jednotlivců, znamenalo to však, že představitelé jednoho týmu mohli být postaveni proti sobě. Byl to boj, turnaj nabídl mnoho strhujících partií, při kterých se tajil dech. Všichni hráli na hranici svých možností.

Ze čtyř týmů, které se zúčastnily letošního okresního přeboru škol v šachu, obsadil ten náš, ve složení: Martin Rell, Radek Režnar, Kristián Havel, Rostislav Matuška a Marek Chwistek, skvělé druhé místo!
A zajistil si tak postup do krajského přeboru, který se bude hrát v Orlové 19. 1. 2017. Poprvé po šesti letech se naše škola může pochlubit touto účastí. Já osobně, si tuto dobu nepamatuji a proto je to mé poprvé.
A stejně, jako všichni ostatní v našem družstvu doufám, že to není poslední článek, který sem píšu. Partie jsou jako kapitoly, které dávají dohromady příběh, některé se nikdy nenaplní, ten náš, ale ještě nekončí. Držte nám palce!

Autor příspěvku: Kristián Havel, 4.A