V sudoku jsme byli nejlepší

Tým žáků z 3. A s názvem Fofíkovci s.r.o. ve složení Martin Fof, Adam Pavelka a Tomáš Adamec zvítězil v Turnaji tříčlenných družstev v sudoku v kategorii základních škol. Velmi dobře si vedl také tým Terciáni ve složení David Langer, Jakub Hronek a Helena Krčková, který obsadil deváté místo.

Turnaj organizovala ZŠ T. G. Masaryka v Opavě ve spolupráci s Hráčskou asociací logických her a sudoku, která připravila zadání úloh. Na turnaji soutěžící neřešili pouze klasická sudoku, ale zařazeny byly i varianty. Turnaje se zúčastnilo 22 týmů z celého opavského okresu. Soutěž byla velmi vyrovnaná, ale největší gratulace nakonec patřily našemu týmu. Vítězství je o to cennější, že na některých základních školách se sudoku pravidelně věnují. Díky patří i našim mladším soutěžícím, kteří se sice neumístili na předních příčkách, ale nasbírali zkušenosti do budoucna.

Tým Fofíkovci s.r.o. si vítězstvím v opavském turnaji zajistil účast na republikovém finále, které proběhne v Brně 9. června. Takže držme palce!

Autorka příspěvku: Hana Bartošíková