Den pro poznání přírody

den_pro_prirodu

Registrace pro ZŠ

Zapište potřebné údaje do tabulky:

I letos jsme se zapojili do ETURu (Evropského týdne udržitelného rozvoje). Ve dnech 30. 5. a 31. 5. pořádáme v souvislosti s touto celoevropskou akcí Den pro poznání přírody 2017. Tato akce je rovněž součástí našeho projektu Badatelský deník, který je podporován Moravskoslezským krajem.

Pro návštěvníky je připraveno 6 stanovišť, která se v různé míře vztahují k Mezinárodnímu roku udržitelného cestovního ruchu – ekologické stanoviště věnující se ochraně přírody v rámci Opavska, biologické stanoviště s laboratorní prací na téma „Buňka“, 2 chemická stanoviště (1. stanoviště – laboratorní úkol na téma „Barevná chemie“, 2. stanoviště– laboratorní úkol s tématikou „Přírodní světélkující látky“) a 2 zeměpisná stanoviště (1. stanoviště – Interaktivní mapa ČR „Přírodní zajímavosti cestovního ruchu“ a 2. stanoviště – Zeměpisné hrátky „Cestujeme světem“).
Základním školám jsou věnovány 2 dopoledne a to – 30. 5. 2017 v čase 8.30 – 12.00 a 31. 5. 2017 v čase 8.30 – 12.00. Dne 31. 5. 2017 je naše škola otevřena zájemcům z řad široké veřejnosti a to v čase 14.00 – 17.00.
Aktivity začínají od 8.30 a trvají vždy 30 minut, poté následuje 15 minutová přestávka, během které můžete přejít z jednoho stanoviště na druhé, projít si školu nebo navštívit chemickou posluchárnu, která bude" odpočinkovou zónou" a kde vám bude k dispozici zodpovědný vyučující a vybraní studenti MGO, kteří vám ochotně poskytnou informace týkající se naší školy a jejich aktivit.
Základní školy mají možnost registrovat se na našich stránkách a vybrat si náplň dopoledne dle svého uvážení. Vzhledem ke kapacitním důvodům je registrace základních škol nutná. Tato akce je určena žákům 8. tříd. Tento fakt berte, prosím, v úvahu při registraci vaší ZŠ. Samotná registrace bude spuštěna 15. 5. 2017. Otevřete odkaz, který bude uveden na našich stánkách, potřebné informace zapíšete do tabulky (vyplní se název školy, uvede číslo skupiny a doplní kontaktní mail vedoucího skupiny). Upozorňujeme, že z organizačních důvodů pojme každé stanoviště max. 15 žáků + 1 vyučujícího (proto vyplňujete v tabulce číslo skupiny). Respektujte, prosím, registraci škol před vámi a nepřepisujte již obsazená stanoviště. V případě nejasností se obracejte na bitomska@mgopava.cz.