SOČkaři to dokázali!

Ve dnech 16. – 18. června 2017 se utkali 3 naši studenti s 288 ostatními z celé ČR na celostátní přehlídce 39. ročníku Středoškolské Odborné Činnosti, která proběhla na střední škole v Boskovicích. Pavel Štěpánek a David Wittek z 3. B, kteří obhajovali jednu práci s názvem Separace skel propojených kapilárním mostem, se stali LAUREÁTY SOČ! V oboru č. 2 Fyzika obsadili 3. místo. Tomáš Dostál ze 6. A vybojoval 4. místo v oboru č. 18 Informatika s prací Aplikace pro zobrazení medicínských dat. Tomáš Domes, Filip Čermák z 8. A obsadili 13. místo v oboru č. 1 Matematika a statistika s prací Zajímavá tvrzení o elipsách a jejich důkazy.

Ptáte se, proč píšu o 3 a jmenuji 5 studentů? Všichni prošli úspěšně školním, okresním a krajským kolem a probojovali se do celostátního. Tam mohl každou práci prezentovat jen jeden z autorů. Takže ve fyzice to byl David Wittek, v informatice Tomáš Dostál a v matematice Tomáš Domes. Do Boskovic jeli autobusem s výpravou všech soutěžících MS kraje pod vedením Ing. Dalibora Bielky. V pátek se zúčastnili slavnostního zahájení a v sobotu proběhlo soutěžní zápolení. Nedělní dopoledne bylo věnováno exkurzím po okolí a odpoledne slavnostnímu vyhlášení výsledků a předávání cen. Pavel a David dostali kromě diplomu za 3. místo také Cenu MŠMT (kniha), Cenu hostitelské školy VOŠ a SŠ Boskovice a města Boskovic (1000 Kč za 3. místo), Cenu CZ.NIC (800 Kč) a Cenu děkana FJFI ČVUT v Praze (3. místo). Tomáš dostal diplom a Zvláštní cenu: Návrh do soutěže o cenu České hlavičky – SANITAS „Život a zdraví člověka“ – cena Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR.

Všem 5 klukům děkujeme za úspěšnou reprezentaci svých prací a naší školy! Poděkování patří také konzultantům prací Petru Pavlíčkovi, Marku Kočvarovi a dr. Janě Kopfové.

Více se dovíte na: http://www.soc.cz/dokumenty/vysledkove_listiny/2016–17.pdf

Autorka příspěvku: Blažena Gebauerová, koordinátor SOĆ