Exkurze na Stříbrné jezero

V pátek 23. 6. 2017 skupina studentů 1. D spolu s Mgr. Petrem Kotrlou a Mgr. Milanem Kořínkem podnikla jednu ze dvou závěrečných exkurzí na Stříbrné jezero v Opavě. Tato botanická exkurze je součástí projektu Badatelský deník.

Studenti prvního ročníku se pod odborným vedením pana Kotrly naučili jak správně sbírat a zpracovat rostlinný materiál, aby z něj mohli později vytvořit herbář. Samotný herbář se tvořil v hodině biologie dne 26. 6. 2017, kdy kromě lepení rostlin k podkladu a nadepisování štítků studenti jednotlivé zástupce dle klíčů určovali a řadili do systému.
Takto vytvořený herbář se stane herbářem třídy 1. D a bude jim sloužit při samotném studiu tématiky systematiky rostlin, která je na naší škole spojena s poznáváním jednotlivých zástupců buď přímo v terénu, nebo na základě herbářových položek.
Na tuto přírodovědnou exkurzi navázala exkurze třídy 1. A, která se uskutečnila 26. 6. 2017. Ačkoli se jedná o stejnou lokalitu, probíhala zcela odlišně. O této exkurzi se dočtete v dalším příspěvku.