Sport

Holky vyhrály krajské kolo florbalu

Po našem vítězství v okresním kole florbalu měly naše studentky právo reprezentovat okres v krajském kole a také toho hodlaly využít. V úterý 23. 4. 2024 proto naše škola uspořádala krajské kolo ve florbalu dívek. Pozvání přijalo Gymnázium Josefa Božka z Českého Těšína, se kterým naše dívky svedly první souboj, který byl napínavý až do samotného závěru. Z vítězství v zápase se nakonec radovalo naše družstvo, když na konci zápasu svítil na ukazateli skóre výsledek 5:4 v náš prospěch. V dalším utkání nás vyzval Třinec. Tento zápas zvládla naše děvčata výsledkem 6:0. Poslední soupeř, se kterým se náš tým utkal, byla Mendelova střední škola z Nového Jičína. Toto utkání skončilo výsledkem 4:0 v náš prospěch. Bez porážky v turnaji tak naše děvčata obhájila zlaté medaile z loňska. Postupujeme tak na kvalifikaci na republikové finále, na které pojedeme 10. 5. až do Blanska. Také v individuálních statistikách patřilo prvenství naší hráčce. Tereza Kunčíková z 8.A se stala, se 7 vstřelenými brankami, královnou střelců.

Číst celý příspěvek

Máme stříbro z krajského kola Juniorského maratonu

Jako každoročně, i letos, se ve všech krajích České republiky konají krajská kola v Juniorském maratonu. V Ostravě se jej letos zúčastnilo 20 týmů. Naše škola do soutěže zapojila hned dva týmy. Podařilo se nám vyběhnout si 2. a 9. místo. Stříbrný tým časem v cíli 2:41:54 postupuje na republikové finále. To je součástí Pražského maratonu. Studenty tak jistě čeká úžasný sportovní zážitek. Budou na stejné trati bok po boku se světovými maratonci.

Číst celý příspěvek

Florbalistky vyhrály okresní finále

Ve čtvrtek 4. 4. 2024 se uskutečnilo okresní kolo florbalu dívek. Tým Mendelova gymnázia se ve skupině nejprve utkal s týmem z MSŠZe. V tomto zápase naše škola zvítězila 7:0. V druhém zápase skupiny naše děvčata nastoupila proti SŠHS. I v tomto zápase se nám podařilo soupeřky přestřílet a konečné skóre ukazovalo 9:1.
Těmito výsledky si naše holky vysloužily zasloužený postup do finálové tabulky. Ve finále se spolu potkaly 3 týmy, které spolu opět hrály každý s každým. V prvním finálovém zápase naše gymnázium zvítězilo nad SPŠ, přesvědčivě, výsledkem 11:0. V posledním zápase turnaje holky změřily síly s domácí Obchodní akademií a opět se radovaly z výhry, tentokrát 8:1. Díky skvěle zvládnutému průběhu turnaje, s konečným skóre 32 vstřelených a 2 inkasované góly, o držitelkách zlatých medailí nemohlo být
pochyb.

Číst celý příspěvek

Naši lyžaři vybojovali 4 medaile

V pátek 22. 3. 2024 proběhl již 8. ročník lyžařských závodů „O pohár primátora města Opavy“.
A naši studenti se opět neztratili. Pořadatelé letos dokázali téměř nemožné, když se jim podařilo využít nočních mrazů a zasněžili areál Klobouk v Karlově pod Pradědem.
V kategorii pro 8. a 9. třídy mezi chlapci vyjel zlatou medaili Daniel Bahenský z 3.A, který tyto závody vyhrál již 4. rok po sobě, v každé věkové kategorii, které se zúčastnil. V „barvách“ našeho gymnázia je to tedy jeho třetí zlato. Věříme, že i příští rok se mu podaří uhájit jeho dosavadní neporazitelnost na těchto opavských závodech. V té stejné kategorii získal 3. místo náš Jakub Sklenář z 4.A. V dívčí kategorii 8. a 9. tříd si odvezla bronzovou medaili Alžběta Matyšková z 4.A.
V kategorii pro 6. a 7. třídy se umístil na 3. místě Jan Kuzník z 2.A.
Naše sedmičlenná výprava si tak odvezla celkem 4 medaile, což je úžasný úspěch. Věříme, že podobně úspěšní budeme i v následujících ročnících této krásné lyžařské

události, která nám doslova ukončila letošní lyžařskou sezónu.

Naši baskeťáci jsou mistři republiky

Naše basketbalová výprava v čele s panem učitelem Kučkem si odváží z Brna titul mistra republiky a možnost letět na světový turnaj do Číny. Kluci prošli okresním, krajským, kvalifikačním a republikovým kolem bez jediné porážky a v napínavém finále porazili výběr z Jindřichova Hradce 43:37.

 

Po loňském republikovém bronzovém úspěchu z Ústí nad Labem se letos náš tým vypravil do poněkud bezpečnějšího města Brna. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. My jsme ve skupině chytli příznivé soupeře z Pardubic a Ústí nad Labem.

Číst celý příspěvek

Ze školního Boulder poháru vezeme zlato

Bouldering je druh lezení na nízké skále, či umělé stěně jen do několika metrů výšky a je provozován bez lana. Jištění probíhá pouze měkkou podložkou položenou na zemi. Díky tomu, že je tento druh lezení krátký, je celá trasa nahuštěna do několika málo velmi technicky obtížných kroků.

Číst celý příspěvek